Utstyr på campingtur

campingFor mange er camping den ultimate friluftsopplevelsen. For andre, den verste. Telt? Myggspray? Fyrstikker? Gnagsårplaster og kaffekjele? Kortstokk og lommelykt? Huskelisten kan være lang når man skal på camping, og det blir ikke bedre med at den varierer med destinasjonen og tiltenkte aktiviteter. Man har alle erfaring med camping og man lærer alle hva som kan være lurt å ha i bagasjen før man setter fart mot marka. Men om man er usikker, kan det være lurt å konsultere eksterne kilder, og i 2015 er Internett den frodigste kilden man kan oppsøke. Her kan man lære av andres feil uten at man trenger å begå dem selv ved å lese om deres opplevelser og historier, man kan finne praktiske artikler med opplysninger og sjekkpunkter det kan være lurt å følge.

Tradisjonelt er det fy-fy å ta med seg telefon og nettbrett på campingturer, men dette har snudd etter hvert som vi blir vant til å legge vekk mobilen på verdifulle tidspunkt, som solnedgang eller rundt bålet. Akkurat som bålet selv er jo mobilen er verktøy man kan bruke både produktivt og frivolt. Du kan lage mat eller sende opp fyrverkeri, og du kan lete opp hvilke sopp som er spiselige i tillegg til å besøke . Alt har sin nytte, og ferie er ferie. Internett er godkjent utstyr å ta med.

Et tips som ofte er selvklart for oss nordmenn, men som mange kanskje glemmer: Ullsokker. Selv om sommeren! Er du kald? Ta på ullsokker (så klart). Men også småreguleringer av temperatur man ikke tenker på, som litt ekstra varme i soveposen. Ta en stein fra utkanten av bålet og putt i en ullsokk, for eksempel. Om noen blir syke kan du sparke i gang immunforsvaret ved å ta på dem våte ullsokker. Og til en viss grad kan du sile skittent vann (ikke giftig vann). Inni skoen kan ullsokker hindre gnagsår også i varmt vær. Fyll ryggsekken med dem!