Sykkelferie i Portugal

Fra ekstremsport til roligere aktiviteter. Mountain Bike Adventure Lagos har alt og mer til. Mange tenker ikke over det, men det er ikke bare Spania og Frankrike som kan by på fenomenale fjellopplevelser for den adrenalinsøkende. Hever man blikker bare littegrann, ser man Portugal og Algarve-regionen hvor tilbudet av ekstremsport er å finne på løpende bånd. Mountain Bike Adventure Lagos på den sørlige delen av Algarvekysten, har et enormt tilbud med løyper på som kan ta deg mer enn 1000 meter til himmels på ikke-aktive vulkaner.

Bare 30 kilometer fra den vakre kysten, hvor man kan slikke sol i mer enn 300 dager i året, finner du enorme nasjonalparker med uendelige turstier som har noe for alle utøvere. Her vil både den ekstreme og den mer uerfarne finne seg godt til rette, og med hjelp fra de ansatte hos Mountain Bike Adventure er du alltid sikret en herlig opplevelse. Senteret er ledet av MIAS-kvalifiserte instruktører med mange års erfaring. For din egen sikkerhets skyld, er guide inkludert på alle turer organisert av Mountain Bike Adventure og uansett hvor erfaren du er, er det ikke å anbefale at du legger ut på tur alene. Området er full av overraskelser og selv om det hele ser meget så naturskjønt ut, lusker det en del store farer som man ofte ikke ser før det er for sent.

Andre ting å gjøre på Algarve

Algarve er et mekka for alle som søker en aktiv ferie. Vannsport i absolutt alle varianter er å finne langs kysten og det er blant annet satt flere verdensrekorder i surfing her de siste årene. To internasjonale racerbaner er også på tilbud og du kan tilbringe flere dager på både to og fire hjul. Ønsker du en litt mer rolig dag, kan du ta turen inn til Monte Gordo, som ligger helt på grensen til Spania, hvor du kan slappe av på det beste casinoet på kysten. Her finner du et stort utvalg av både bordspill og de beste spilleautomatene. Etter å ha fylt opp en slunken pengebok og inntatt et herlig måltid, kan du sette snuten mot grensen hvor du kan avslutte eventyret med å “fly” fra Portugal over elven Guadiana og inn til Spania via en zip wire. Avstanden er 750 meter og du vil komme flygende inn til Spania i en hastighet på opptil 80 kilometer i timen.

Skreddersydde turer

Med omfattende kunnskap og lang erfaring fra området, legger Mountain Bike Adventure til rette for skreddersydde turer for alle grupper. Turene varierer fra 4 timer til to-dagers tur med overnatting i tradisjonelle portugisiske fjellhytter. Mountain Bike Adventure tilbyr både rolige typer turer, som en avslappet naturskjønn dagsutflukt, til ekstreme turer hvor man starter på godt over 1,000 meters høyde og ender opp bare 14 meter over havnivå. Alt av utstyr kan leies direkte fra Mountain Bike Adventure og alle sykler settes opp dagen før turen slik at de er optimalisert for den enkelte rytter og ruten som skal tilbakelegges. Med spesialtilpasset sykkelvogn, minibuss og en flåte av 4×4 kjøretøy, ligger alt til rette for en adrenalinfylt fjellopplevelse i vakkert terreng.

Området rundt Lagos er omtalt av mange sykkeljournalister som et av de fem beste områdene i hele Europa og på verdensbasis har Lagos vært på topp 3- listen de siste 20 årene. Mountain Bike Adventure Lagos ble grunnlagt av briten Jim Gareth for 20 år siden. Jim hadde før det bakgrunn som profesjonell rytter på blant annet Stan Jones Cycles RT og deretter Pearce Cycles RT som konkurrerer i både nasjonale og lokale løp over hele Storbritannia. Før han flyttet til Algarve, brukte han mye av fritiden sin på å bygge nasjonale baner over hele England og han reiste ens ærend opp til Fort William i 2002 for å hjelpe til med å bygge banen til den aller første VM-runden i downhill på britisk jord. Gareth er en meget erfaren MIAS-kvalifisert veileder som har jobbet mange år i både Frankrike og Storbritannia.