Robust mobil for turen

Turer i fjell og utmark har gjennom generasjoner vært en av de mest populære fritidssyslene i Norge. Hvert år tar mange tusen av oss beina fatt i fjell og utmark, og for mange er det en hobby de bruker tid på hele året gjennom. Vi har alle vokst opp med uttrykk som “det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær”, og det skal mye til for å stoppe en tro nordmann fra å ta seg en tur i vår vakre fjellheim.

Turer i den norske fjellheimen er som nektar for en sliten sjel, og det er på mange måter den rimeligste formen for terapi og trening man kan benytte seg av. Ute i guds frie natur kan man legge hverdagen bak seg og bare nyte livet mens man fyller sine lunger med den friske fjelluften. Undersøkelser utført for den Norske Turistforening viser at fem av seks nordmenn skulle ønske de hadde mer tid ute i vår vakre natur, og det er heller ikke bare de litt eldre som ønsker seg tid i fjellheimen. Også den yngre garde kunne tenke seg mer tid ute i vår vakre natur. Mange tenker at dagens unge bare er opptatt av venner, internett og spill på nett, men undersøkelsen viser altså at de også, selv i vårt teknologiske samfunn, har et ønske om å komme tett på naturen.

Den yngre garde er kanskje ikke så ille som man kan få inntrykk av i media til tider. Nå er det ikke til å stikke under en stol at internett og smarttelefoner har gjort sitt til at vi alle er mindre aktive, og det er ikke bare dagens unge som tilbringer utallige timer på nett hver dag. En annen undersøkelse, som er gjengitt hos Videoautomater.review, viser at det er over 250,000 nordmenn som tilbringer tid på et nettcasino hver uke og vi vet allerede at over 60% av oss besøker sosial medier, som facebook, hver eneste dag! Kan det være at vi sier vi ønsker mer tid ute i fjellheimen, men lar oss stoppe fordi det skjer for mye spennende på nett?

Om det er grunnen til at du personlig ikke bruker mer tid ute i det fri, kan løsningen være at du ikke har riktig telefon. I dag har vi mobildekning over hele landet, og selv i fjellheimen kan du holde kontakt med venner og bekjente, i tillegg til å prøve lykken på en spilleautomat når du endelig når toppen av fjellet. Det gjelder bare å ha riktig telefon for turen. Skal du først ut på tur og du oppriktig ønsker å bruke mer tid i naturen, er det like viktig at du har en passende telefon som at du har passende klær og fottøy. Mobilen er din beste venn i nøden, og velger du riktig turtelefon kan du ta med deg en hel verden av underholdning på tur. Nå finnes det en rekke mobiler som passer perfekt til litt tøffere forhold, men vi har plukket ut våre to favoritter som begge er perfekte følgesvenner i den norske fjellheimen.

Dewalt MD501 rugged

Dewalt er nok ikke et navn de fleste forbinder med mobiltelefoner. Man tenker nok mer på verktøy som sager, skrumaskiner og verneklær, men de har også sin egen mobiltelefon som er skapt for bare de aller tøffeste forholdene. Telefonene kommer med en 5-tommers skjerm med HD Brightview Gorilla Toughened Glass, slik at du kan være trygg på at den vil tåle alt du utsetter den for. MD501, som mobilen heter, er vanntett, støvtett og værbestandig i samsvar med godkjent industristandard IP68 og overholder også kravene i MIL-STD 810G som brukes for å klassifisere betong. Her snakker vi en tøff mobil!

Samsung Galaxy Xcover 3

Dette er så nære en moderne smarttelefon du kan komme i denne klassen, og selv om mobilen er skapt for å tåle det aller meste av tøff og uventet behandling, er den fullpakket med funksjoner som du finner på din daglige smarttelefon som ikke tåler mer enn en litt fuktig tur på puben. Telefonen er både fukt- og støtsikker, kommer med ekstrem lang batteritid og en lynrask Quad-Core-prosessor.