Hvor kan jeg stå på ski i Norge?

skidor1Det er kanskje nettopp dette som Norge er aller mest kjent for rundt i hele verden, nemlig skisport og vårt fantastiske klima som tillater skiføre året rundt iallfall et eller annet sted i landet. Det blir tross alt sagt om oss nordmenn at vi ble født med ski på beina, og da skulle det jo bare mangle at landet ikke levde opp til det. Når Norge har flere tusenvis av kilometer med langrennsløyper i tillegg til en rekke ulike flotte alpinanlegg som virkelig er i verdensklasse kan man kanskje skjønne hvor det utsagnet kommer fra. Uansett om man er en nybegynner på ski eller om man kanskje til og med har nådd profesjonelt nivå, vil man kunne finne et område eller en løype som passer. Uansett om man vil kunne stå på ski rett ved hovedstaden vår eller dra opp til Norges aller største skisport-områder sånn som Trysil vil man finne noe. Kanskje man vil prøve ut Norges eldste område for skisport, og da kan man dra til Geilo.

Det som mange andre land ikke kan skryte av er at alle disse ulike områdene er barnevennlige, noe som selvfølgelig er utrolig positivt. Det er tross alt utrolig mange familier som vil kunne gjøre slike aktiviteter sammen, eller kanskje det er en skoleklasse som vil på en helt spesiell tur på vinteren. Noe annet helt unikt som Norge kan by på er at man kan stå på ski til og med på sommeren! Mange vil nemlig ikke pakke bort skiene sine etter påskeferien, og da er det greit å vite at man kan faktisk stå på ski absolutt hele året om man ønsker. Man må egentlig bare dra langt nok bort i fjellet. Opptil flere skisentre i Norge kan blant annet by på ulike snø-aktiviteter på sommeren og når snøen smelter rundt om i landet finnes det heldigvis isbreer her i landet.

Beste ski-områder rundt i landet

skidor2Som sagt allerede finnes det mer enn nok ulike steder som man kan velge mellom når man skal begi seg ut på en skitur. Noen av disse stedene har endt opp som Norges mest populære og har til og med blitt kjent utenfor landet. Blant annet finnes Trysil som er Norges aller største skisenter, der finnes det over 70 med løyper som har blitt fordelt på tre ulike sider av fjellet. Dette gjør faktisk at Trysil er et av Europa sine aller mest varierte områder for ski. Deretter finnes Hemsedal som er et av Norges aller største og kanskje beste ski-områdene i landet. Det finnes mer enn nok plass som man kan nyte og området passer like godt for barn som for de mer erfarne voksne. Et annet område som bare blir mer og mer populært er Kongsberg som ligger knapt en time unna Oslo. Der er det bakker som passer for alle slags vanskelighetsgrader og selv om de ikke er de lengste i Norge passer de for alle. Dersom man ikke vil på et skisenter kan man dra opp til Narvikfjellet eller kanskje til Tromsø. Der finnes både truger, ski og reinsdyrslede som kan leies. Enten man vil stå på ski eller prøve seg på andre aktiviteter finnes det noe for alle smak og behov.