Friluftsgadgets

Skal man ut på tur er det viktig å ha siste nytt av morsomme gadgets. Ikke bare for syns skyld, i dag finnes det utrolig mange praktiske ting, som både er miljøvennlige og sparer deg for plass og vekt.

Første regel når man er ute og går er å drikke mye vann. Det å bære med seg masse vann er tungt og mange har vel ikke opplevd å gå tom også. Da hadde en flaske som renser vann fra bekken vært flott. Denne flasken finnes faktisk og heter Lifestraw Go. Flasken inneholder et sugerør som fjerner 99,9 prosent av parasitter og bakterier i vannet.

Nytt mobildeksel

Før du skal ut på tur er det viktig å beskytte mobilen sin. Taskone Multiverktøy iPhone deksel, er ikke som andre deksler. Det inneholder hele 22 verktøy du ikke klarer deg uten når du er ute på tur. Her finner du alt fra en flaskeåpner, linjal, kabelstripper, pipenøkkel, ulike skrutrekkere i forskjellige størrelser og hva skal man egentlig med et mobildeksel uten et sagblad?

Et stormkjøkken med mobillader!

275526-BIOLITE-CAMP-STOVE-CHARGERStormkjøkken må du ha med deg, både for å lage lunsj, middag og kveldsmat og dette passer veldig godt, selv om du ikke skal overnatte utendørs. Dette stormkjøkkenet bør egentlig være med på alle turer, nesten så flott er det, at det bør tas med på dagsturer eller en kort spasertur i parken. Vi snakker om stormkjøkkenet BioLite Campstove. Dette stormkjøkkenet går ikke på noe brensel i det hele tatt, som betyr at du ikke trenger å bære rundt på rødsprit eller andre tunge flasker. BioLite Campstove bruker bare greiner og kvister du finner ute i naturen. Neida, det er ikke som et bål, for stormkjøkkenet har en innebygd vifte som gjør at du får en effektiv og jevn flamme, som lar vann eller mat koke på rundt 5 minutter. Flammene er også helt uten røyk. Det beste av alt, er at energien som skapes kan lade opp mobilen din. Har du en iPhone lader med er det bare å plugge den inn, og etter 20 minutter har du fått 1 times samtaletid.

Underholdning på turen

Alle som har vært på tur, spesielt en lengre tur, vet at det i lengden har en tendens til å bli noe kjedelig. Da gjelder det å finne på noe å gjøre, slik at ikke dette ødelegger den fine opplevelsen ved å være på tur. Dersom du allerede har med deg en BioLite Campstove, eller kanskje en powerbank, er forutsetningene gode for digital underholdning. Da kan man f.eks. lese avisen, sjekke værmeldinga, eller laste opp bilder. Man kan også spille ulike spill, enten det er Candycrush, Wordfeud eller kasino spill. Som mange vet stimulerer spill som dette hjernen, og kjedsomhet blir ikke lengre et tema. Man kan også lytte til musikk eller lese bøker på sin telefon eller nettbrett.

Du har vel ikke glemt gaffel?

Det mest irriterende i hele verden er å glemme igjen noe når man er ute på tur. Hvem har vel ikke glemt igjen bestikk, og finner ut dette når maten er ferdig og man rett og slett er skrubbsulten. Men en såkalt Spork har man både en skje og gaffel i ett, selvsagt lagd i plastikk som lett rengjøres og er lett i vekt. Gaffelen har også en kniv på siden, hvis du ikke velger å gå til innkjøp av en kniv av samme type. Dette betyr egentlig at en Spork er tre bestikk i et.

Når det blir helt mørkt trenger man lys

Skal du overnatte i telt eller under åpen himmel trenger man lys. Ofte drar vi med oss tunge og store lommelykter som raskt går tomme for batteri. Da har vi en god løsning for deg. Dette lyset er ganske koselig også, og kan brukes til romantiske kvelder: Luminaid er en oppblåsbar solcellelampe, som først ser ut som en vanlig flat plastpose. En mer miljøvennlig lampe er det vanskelig å ta med seg. Med denne vil du aldri sitte i mørket under et strømbrudd igjen.norway_river_0