Bestige Kilimanjaro

Det er ikke bare, bare å spankulere 5 895 m.o.h. Turen til toppen av Kilimanjaro tar rundt 6-8 dager, og selv om fjellet ligger omtrent ved ekvator kan det bli kaldt og guffent, faktisk helt ned til -26 grader ved toppen. Jo høyere man kommer, jo tynnere blir luften, og ved 4 500 meter vil de fleste kjenne det på kroppen.

Turen er ikke for den skvetne, men normalt friske mennesker bør kunne klare det. Høydesyke er imidlertid noe man bør passe seg for – går man for fort slår høydesyken inn, og det er derfor de siste 1 000 meterne eller så til Uhuru Peak foretas i krabbefart. Men kommer du først dit opp er bare mestringsfølelsen et kick av en annen verden, og du kan bivåne soloppgangen fra Afrikas tak. Turen ned igjen går langt raskere, og nede venter diplom og en bedre middag.

Om du vurderer å ta utfordringen, finnes det nok av nettsider og blogger som beskriver alle hva’ene, hvordan’ene og hvorfor’ene ved å bestige Kilimanjaro. Turen er svært populær blant nordmenn, så du vil ikke ha noe problem med å finne noen, antakelig i din egen omgangskrets, som kan gi deg tips og råd.